Случай 6

Пациентът постъпва в клиниката с оплаквания, че се затруднява при хранене поради липса на зъби в задните участъци на съзъбието и влошена естетика поради голямо изтриване на предните зъби и лошо поставена стара коронка.

Тъй като в областта на задните зъби на горна челюст височината на костта беше напълно недостатъчна за поставяне на импланти, но в същотото време нямахме налични зъби за мостови конструкции, лечебния план включваше повдигане на максиларните синуси за да се увеличи обема на наличната кост. Повдигането на синусите с директно имплантиране и увеличаването на обема на венеца беше първи етап от лечението на пациента. Като за втори етап от лечението остана да се изпилят наличните зъби. На втори етап от лечението бяха свалени стари пломби и коронки, също и отстранени подлежащи кариеси с последващо минимално инвазивно изпиляване на зъбите за циркониево-керамични коронки. На пациента бяха направени временни коронки докато изчакваше окончателните възстановявания.

На горна челюст бяха направени единични коронки върху естествени зъби от кучешки до кучешки зъб, а на дисталните върху импланти. На долна също бяха изработени единични коронки върху естествени зъби от 5-ти до 5-ти зъб, а 6-ти и 7-ми зъб също върху импланти. След щателна проверка на оклузие и динамични движения на пациента слючаят беше финализиран.

Случай 6 - преди лечениеСлучай 6 - след лечение

Харесва ли Ви този случай?

Запишете час за преглед при нас и ние ще Ви помогнем да се сдобиете с мечтаната усмивка :)