Пародонтология2023-10-27T18:53:23+03:00

Пародонтология

В Дентакрон сме посветени на предоставянето на цялостна стоматологична помощ, включително специализирани услуги като пародонтология. Тази услуга се фокусира върху здравето и лечението на венците и поддържащите структури на зъбите, която е от съществено значение за поддържането на здрава и сияйна усмивка.

Значението на пародонталното здраве

Здравите венци са в основата на красивата усмивка и играят жизненоважна роля за цялостното орално здраве. Венците осигуряват основна опора на Вашите зъби, като ги предпазват от вредни бактерии и предотвратяват потенциална загуба на зъби. За съжаление заболяването на венците, известно още като пародонтоза, е често срещано състояние, което може да засегне всеки.

Пародонтологията е наука касаеща зъбодържащия апарат (венец, кост и влакна, задържащи зъба).

В последното десетилетие бяха направени множество изследвания във връзка с лечението на венечните и костните заболявания, които довеждат до преждевременна загуба на зъбите.

Дентална хирургия в Дентакрон.

Какво предлагаме?

Дентална хирургия в Дентакрон.

Преобразете здравето на венците и усмивката си

В Дентакрон ние вярваме, че здравата усмивка започва със здрави венци. Нашите пародонтални услуги са предназначени да съживят здравето на венците Ви, да върнат увереността в усмивката Ви.

Направете първата стъпка към по-здрави венци и по-сияйна усмивка. Насрочете консултация с нашия опитен пародонтален екип днес.

Често задавани въпроси

Какво е пародонтална микрохирургия?2023-10-14T08:53:01+03:00

Това е част от стоматологията, която цели увеличаване на меките тъкани около зъби и импланти. В днешно време в клиниката се извършват присадки на венец, като донорната зона най-често е небцето на пациента.

Кървят ми венците, какво трябва да се направи?2023-10-14T08:53:37+03:00

Пародонталното заболяване причинява кървене на венците и лош дъх. Оздравителните програми на клиника Дентакрон могат напълно да отстранят съществуващия проблем с венците и лошия дъх.

Каква е връзката между сърдечните заболявания и парадонталното здраве?2023-10-14T08:54:24+03:00

Както при диабета така и при сърдечните заболявания се наблюдават пациенти, страдащи от пародонтални заболявания. Смята се, че хроничната инфекция, причинена от микроорганизмите играе лоша роля върху целия ни организъм.

Каква е връзката между диабет тип 2 и пародонталното здраве?2023-10-14T08:55:41+03:00

Има редица изследвания в тази насока, които сочат, че хората с диабет тип 2 страдат от възпаление на зъбодържащия апарат. Това довежда до ранна загуба на зъбите. От друга страна подобряването на оралното здраве води до подобрения в метаболитните процеси и понижаването на нивата на кръвната захар.

Колко често трябва да бъде почистен зъбния камък?2023-10-14T08:56:34+03:00

Зъбният камък може да бъде надвенечен и подвенечен. Винаги когато има наличие на зъбен камък, той трябва да бъде отсранен. Зъбният камък, лошо поставените пломби и конструкции оказват негативно влияние върху зъбодържащия апарат, като задържат микроорганизми, а техния отпаден продукт са токсините.

Добре ли е почистването на зъбен камък?2023-10-14T08:57:09+03:00

Зъбният камък е твърд налеп по зъбните повърхности. Може да бъде под или над нивото на венеца. Веднъж натрупан, зъбният камък вреди на Вашите венци, които се възпаляват. Един от признаците на това възпаление е кървенето на венците. Необходимо е зъбите да бъдат винаги чисти, без наличие на натрупан зъбен камък. Това се постига чрез професионално почистване и полиране на зъбите от лекар по дентална медицина.

Вашият комфорт е наш приоритет

Ние разбираме, че пародонталното лечение може да предизвика страх у някои пациенти. Бъдете сигурни, че нашият грижовен и състрадателен екип ще използва нежни и минимално инвазивни техники, за да постигне изключителни резултати, като същевременно даваме приоритет на Вашето благосъстояние.

Момичетата на рецепция в дентална клиника Дентакрон.