Импланти2023-12-03T12:55:59+03:00

Зъби за 24 часа с Fast & Fixed, All on 6, All on 4

Какво са зъбните импланти?

Екипа на Дентакрон

Зъбните импланти са заместители на зъбните корени, които се поставят в челюстната кост чрез малка хирургична интервенция. Те са модерен присоб за възстановяване както на липсващи единични зъби, така и при пълна липса на зъби. След поставянето на импланта, костта се свързва с имплантната повърхност. В кратки срокове челюстната кост, която е стимулирана от импланта спира по-нататъшната загуба на своя обем. Имплантът сам по себе си позволява възстановяване на загубения зъб без да се налага изпиляването на съседни здрави зъби.

  • Подходящи ли са зъбните импланти за вас?

В Дентакрон имаме

7000+

Поставени импланти

100%

Успеваемост

Митове за зъбните импланти

Има няколко варианта които биха се отнасяли за Вашия индивидуален случай

Смяна на единичен зъб

Ако ви липсва само един зъб, зъбните импланти предлагат отлично решение, което е еднакво по външния вид, усещането и функцията на естествения зъб. При зъбен имплант, малък титаниев винт се поставя хирургически в челюстната кост, осигурявайки стабилна основа за специално проектирана зъбна коронка. Този заместител на единичен зъб възстановява естетиката на вашата усмивка, подобрява дъвкателните Ви способности и помага да се запази целостта на челюстната Ви кост.

Смяна на няколко зъби

Ако имате множество липсващи зъби, имплантите предлагат забележително решение за възстановяване на красотата и функционалността на вашата усмивка. Чрез поставяне на импланти в челюстната кост, нашият квалифициран зъболекарски екип може да фиксира изработените по поръчка зъбни мостове, поддържани от импланти, осигурявайки сигурен и издръжлив заместител на множество зъби. Този иновативен подход осигурява стабилност, подобрява способността Ви да дъвчете и говорите удобно и запазва здравето на Вашата челюстна кост.

Възстановяване на цяла челюст

Пълното възстановяване на челюста със зъбни импланти е решение, което променя живота на хора със значителна загуба на зъби или такива, които носят традиционни протези. Чрез стратегическо поставяне на няколко зъбни импланта може да се фиксира цяла дъга от изработени по поръчка мостови конструкции. Тази иновативна техника, като концепцията All-on-4 или All-on-6, осигурява изключителна стабилност, функционалност и естетика, което Ви позволява да се насладите на красива, уверена усмивка, която се усеща и функционира като естествени зъби.

Подходящи ли са зъбните импланти за Вас?

Според Вашия индивидуален случай е възможно да има необходимост от допълнителна хирургична намеса

Зъбни импланти Sky Bredent

Зъбните импланти Sky Bredent представляват авангарден напредък в имплантологията. С прецизно инженерство и изключителен дизайн, тези импланти осигуряват превъзходна стабилност, издръжливост и естетика за зъбни заместители. Иновативната система Sky Bredent осигурява безпроблемна интеграция с челюстната кост, насърчавайки оптимално заздравяване и дългосрочен успех на процедурите за зъбни импланти. Изпитайте увереността и надеждността на имплантите Sky Bredent, осигуряващи трансформиращи резултати и възвръщащи естествената красота на вашата усмивка. Доверете се на нашите квалифицирани дентални професионалисти, за да използват най-новите постижения в технологията за имплантиране, за да ви осигурят изключителна грижа и изключителни резултати.

Възстановяване на долна челюст с 4 импланта - Fast and Fixed - Bredent.

Процедурите за дентални импланти All-on-6 и All-on-4 са иновативни възможности за лечение, предназначени за възстановяване на цялата горна или долна челюст с фиксирани зъби. Тези процедури използват зъбни импланти Sky Bredent, които са специално проектирани да осигурят стабилност, издръжливост и дълготрайни резултати. Те включват намалено време за лечение в сравнение с традиционните подходи за имплантиране, намалена зависимост от присаждане на кост, подобрена стабилност и опора за възстановените зъби и потенциал за фиксиране на временни зъби в същия ден след поставяне на имплантите, която ще повлияе положително на цялостното ви орално здраве и качество на живот.

Ако сте имали значителна загуба на зъби или търсите по-трайно и стабилно решение от традиционните протези, процедурите All-on-6 или All-on-4, може да са подходящи за Вас. От съществено значение е да се консултирате с опитен дентален специалист, който може да оцени Вашето орално здраве, да обсъди Вашите нужди и очаквания и да препоръча най-подходящия план за лечение за Вашите специфични нужди.

Зъбни импланти All on 6 за горна челюст

Възстановяване на горна челюст с 6 импланта - Fast and Fixed - All on 6.

Процедурата All-on-6 включва поставяне на шест или по-малко на брой зъбни импланта на горната челюст. Тези импланти са стратегически разположени, за да увеличат максимално опората и стабилността на зъбите. С подхода All on 6, дори пациенти с намалена костна плътност или качество, често могат да избегнат допълнителни процедури за присаждане на кост. Зъбните импланти Sky Bredent, използвани в тази процедура, са внимателно проектирани, за да осигурят сигурна основа, позволяваща фиксирането на цяла арка върху 6 или по-малко импланти. Резултатът е красива, функционална и постоянна усмивка, която се усеща естествено и възстановява способността Ви да ядете, говорите и да се усмихвате с увереност.

Зъбни импланти All on 4 за долна челюст

Възстановяване на долначелюст с 4 импланта - Fast and Fixed - All on 4.

Процедурата All on 4 е подобна концепция, но включва поставянето на четири зъбни импланта в долната челюст, по този начин цяла арка се фиксира само върху 4 импланта. Тези импланти са стратегически разположени, за да увеличат максимално стабилността и опората за долната група зъби. Техниката All on 4 често е подходяща за пациенти с ограничен костен обем в долната челюст, като в много случаи елиминира необходимостта от костно присаждане. Зъбните импланти Sky Bredent, използвани в тази процедура, осигуряват отлична стабилност и здравина, позволявайки фиксирането на пълна дъга от зъби, които са фиксирани на място. Тази революционна възможност за лечение възстановява функционалността и естетиката на вашите долни зъби, което ви позволява да се насладите на пълна усмивка и подобрено качество на живот.

Често задавани въпроси

Болезнено ли е поставянето на импланти?2023-10-14T09:18:11+03:00

Самата манипулация се извършва под локална анестезия и манипулацията протича напълно безболезнено. След поставянето на импланти при по-голяма част от пациентите не се налага да приемат обезболяващи.

При кои случаи може да се постaвят импланти?2023-10-14T09:17:44+03:00

Зъбните импланти могат да се поставят при всички видове дефекти при наличие на достатъчно ниво и обем на костта. При липса на такава се налага предварително костно изграждане или се възстановява обема на костта по време на имплантирането.

Какво е необходимо да се направи преди поставянето на имплант?2023-10-14T09:17:17+03:00

Обстоен преглед на съзъбието, уточняване на наличие или липса на придружаващо заболяване, 3D рентгенография с конично лъчев томограв, което ни дава информация за обема на костта до милиметри.

Каква марка импланти се поставят?2023-10-14T09:16:45+03:00

На пазара има голямо разнообразие от импланти, както качествени така и доста марки с недоказано качество. Клиника Дентакрон се спира на доказано качество на немските импланти – Sky на фирма Bredent.

Има ли възрастови ограничения за зъбните импланти?2023-10-14T09:16:23+03:00

Не се предпочитат при деца и млади пациенти, които не са завършили своето физическо развитие.

Дълготрайни ли са имплантите?2023-10-14T09:15:57+03:00

Чрез имплантите можем да възстановим най-качествено и дългосрочно липсващите зъби, като те играят ролята на зъбния корен.

Трябва ли да изчакам преди имплантиране след загуба на зъб?2023-10-14T09:15:41+03:00

Ние в клиниката сме се специализирали при имедиантното (директното) имплантиране и натоварване на зъбите върху самите импланти. Тоест ако имате зъби, които трябва да бъдат отстранени, ние в рамките на същата манипулация можем да възстановим загубените зъби. Тази методика има редица предимства в сравнение с отложеното имплантиране. По този начин запазваме максимално костния и мекотъканния обем около имплантите за да имаме максимална естетика и предвидима функция далеч във времето. Пациентът не изпитва дискомфорт от раните след вадене на зъбите.