Имплантология

Имплантология

Зъбните импланти са заместители на зъбните корени, които се поставят в челюстната кост чрез малка хирургична интервенция. След загубата на естествени зъби челюстната кост претърпява промени и започва да си губи своя обем и съседните зъби също претърпяват промени, всички тези каскади водят до нарушения в нормалното функциониране на дъвкателния апарат.

Зъбните импланти са модерен присоб за възстановяване на липсващи единични зъби така и при пълна липса на зъби. След поставянето на импланта костта се свързва с имплантната повърхност. В кратки срокове челюстната кост, която е стимулирана от импланта спира по-нататъчната загуба на своя обем.

Импланта сам по себе си позволява възстановяване на загубения зъб без да се налага изпиляването на съседни здрави зъби. Така и при липса на по-голям брой зъби или пълна липса на зъби ни осигурява начин на тяхното възстановяване за по-пълноценен и качествен живот.

Болезнено ли е поставянето на импланти?

Самата манипулация се извършва под локална анестезия и самата манипулация протича напълно безболезнено. След поставянето на импланти при по-голяма част от пациентите не им се налага да приемат обезболяващи.

При кои случаи може да се постaвят импланти?

Зъбните импланти могат да се поставят при всички видове дефекти при наличие на достатъчно ниво и обем на костта. При липса на такава се налага предварително костно изграждане или се възстановява обема на костта по време на имплантирането.

Какво е необходимо да се направи преди поставянето на имплант?

Обстоен преглед на съзъбието, уточняване на наличие или липса на придружаващо заболяване, 3D рентгенография с конично лъчев томограв, което ни дава информация за обема на костта до милиметри.

Каква марка импланти се поставят?

На пазара има голямо разнообразие от импланти, както качествени така и доста марки с недоказано качество. Клиника Дентакрон се спира на доказано качество на немските импланти – Bredent.

Има ли възрастови ограничения за зъбните импланти?

Не се предпочитат при деца и млади пациенти, които не са завършили своето физическо развитие.

Дълготрайни ли са имплантите?

Чрез имплантите можем да възстановим най-качествено и дългосрочно липсващите зъби, като те играят ролята на зъбния корен.