Естетична стоматология

Естетична стоматология

Естетичната стоматология в последните години се развива с бързи темпове, благодарение на навлизането на новите технологии в стоматологията. За постигането на максимални естетични резултати е необходимо да установим какво трябва да се коригира и с помощта на кои нови подходи. Постигането на съвършенство при всеки пациент е индивидуален.

Клиника Дентакрон прави ли фасети?

В клиниката се изработват фасети като минимално се изпиляват естествените зъби и се постигат съвършени резултати като те отсраняват недостатъците на нашата усмивка.  

Избелване на зъби

Ние в клиника Дентакрон предпочитаме да изготвим индивидуални шини за домашно избелване, които могат да се използват многократно при нужда през годините. Друго предимство на шините за домашно избелване, е че при тях се използва гел, който не е агресивен и не води до голяма чувствителност на зъбите. Друг голям плюс е цената, индивидуалните шини за избелване са по-изгодни.

Мога ли да си подобря формата и цвета на зъбите без да се изпиляват?

При използването на съвремените дентални материали, те позволяват имитацията на цвета и формата на естествените зъби като по този начин допринасят за подобряването на естетиката.

Предвидими ли са резултатите?

Преди лечението на пациента в клиниката се прави дигитален дизайн на усмивката на пациента, с което може да се променят форми, размери и цвета на зъбите по желание на пациента, като това остава на фокуса на лекуващия лекар и зъботехник.

Какво не ми харесва в моята усмивка?

Много често венците влошават естетиката като така и подобряват. Отдръпването на венците или излишъка на венечни тъкани много често влошава естетиката. Коригирането им с минимални безболезнени интервенции водят до желания резултат.