Експертна дентална хирургия

Дентална хирургия в Дентакрон.

В клиника Дентакрон се извършват хирургични манипулации, които подпомагат увеличаването на обема на костта в челюстите, чрез костни изграждания, повдигане на синусите (синуслифт), костни блок присадки, екстракция (вадене) на ретинирани и полуретинирани мъдреци. Много често при спешните състояния се налагат и хирургични интервенции (инцизия) с цел подобряването на общото състояние на пациента, това могат да бъдат абсцеси и флегмони. Клиника Дентакрон предлага и пародонтална хирургия, която има за цел да осигури здрав и естетичен зъбодържащ апарат, като ние целим към белите зъби да имаме един здрав прикрепен венец осигуряващ здравото поддържане на Вашите зъби.

Присаждане на кост

Инструменти за дентална хирургия

Ако сте имали загуба на кост в челюстта поради загуба на зъби, заболяване на венците или травма, присаждането на кост може да осигури решение. Тази специализирана процедура включва добавяне на материал за присаждане на кост към дефицитната област, стимулиране на растежа на нова кост и създаване на солидна основа за зъбни импланти или други възстановителни лечения. Като възстановява обема на Вашата челюстна кост, присаждането на кост отваря възможности за успешна смяна на зъбите и подобрява дълготрайността и ефективността на стоматологичните лечения. Разгледайте трансформиращите предимства на присаждането на кост и възвърнете възможността за здрава, функционална усмивка.

 • Гарантиран успех на зъбните импланти

 • Възстановен костен обем

 • Разширени възможности за лечение

 • Подобрена естетика на лицето

 • Запазване на оралното здраве с дълготрайни резултати

Синус лифт

Синус лифтингът, известен още като синус аугментация, е дентална процедура, която позволява успешно поставяне на зъбен имплант в горната челюст. По време на тази процедура внимателно се повдига мембраната на синусите и се поставя костен материал. Денталната хирургия за повдигане на синусите не само подобрява успеха и стабилността на имплантите, но също така разширява възможностите за лечение на пациентите с недостатъчна костна височина в задната част на горна челюст.

Мекотъканна присадка

Подготовка за екстракция

Едно от най-важните фактори за добро орално здраве са меките тъкани, които са разположени около нашите зъби (венеца). Венецът е критична бариера към костта около зъбите и имплантите. Той трябва да е с адекватна дебелина и обем, за да може да защити костта, корена на зъба и имплантите от бактерии, които предизвикват възпалителни процеси.

До отдръпване на венеца (рецесия) могат да доведат определени условия като:

 • гингивит и парадонтит

 • генетични фактори

 • хормонални промени

 • тютюнопушене

 • бруксизъм (стискане или скърцане на зъби)

 • лоша орална хигиена

 • агресивно четкане на зъбите

 • ортодонтски аномалии, след ортодонтско лечение

 • неправилно контурирани обтурации

 • неправилно изработени коронки

Тези рецесии могат да бъдат от 1-2мм до почти цялостно оголване на зъбния корен.

Това налага необходимостта от мекотъканни присадки, което е микрохирургична намеса за възстановяване на изгубената мека тъкан. Тази манипулация се извършва след адекватно локално обезболяване, като основната донорна ложа е небцето, откъдето се взима определено количество тъкан и се присажда в зоната на рецесията. След оздравителния период (около 14дни), присадката става част от нормалната анатомия в зоната.

Анатаомията на меките тъкани около естествените зъби и имплантите в структурно отношение имат известни различия, което налага по-различен подход. Тази манипулация може да се направи преди поставяне на импланта, по време на поставяне или при разкриване на самия имплант. Превенцията и мениджмънта на евентуални мекотъканни усложнения е ключово важно в модерната дентална имплантология. Следователно оценката за количественото и качественото състояние на меките тъкани трябва да е част от цялостния план за лечение.

Екстракция на зъб

Екстракция на зъб

Когато зъбът е сериозно повреден, с кариес, засегнат от напреднала пародонтоза или представлява заплаха за вашето орално здраве се налага атравматичното отстраняване на зъба

По време на процедурата ние даваме приоритет на Вашия комфорт и използваме локална анестезия, за да обезболим зоната, като гарантираме безболезнено изживяване.

След екстракцията предоставяме подробни инструкции за последваща грижа, за да подпомогнем правилното заздравяване и да сведем до минимум дискомфорта от загубата на зъб. Нашият състрадателен екип ще Ви подкрепя през времето на възстановяване и ще отговори на всички въпроси или притеснения, които може да имате.