Коронки2023-10-27T19:03:34+03:00

Протетика

Протетичната стоматология обхваща различни конструкции, които могат да бъдат фиксирани и сваляеми. Като фиксираните могат да бъдат изработени както върху естествени зъби, така и върху импланти. Това са всички коронки и мостове, които се изработват от различни материали. Като клиника Дентакрон се спира на циркониево – керамичните и стъкло – керамичните коронки (литиев дисиликат).

Циркониеви коронки

Циркониеви коронки на Дентакрон.

Циркониевите коронки са революционен възстановителен матетриал за денталната медицина със своята изключителна здравина, издръжливост и естетика. Циркониевият диоксид се използва за изработването на циркониеви коронки, мостове и други елементи в денталната медицина. Ние от клиника ДЕНТАКРОН избираме да работим с висок клас цирконий, който е с редуцирана дебелина за да може зъботехник да добави керамика за по-голяма естетика. Основните качества на този материал са високата здравина, биологична поносимост, висока естетика и светлопропускливост. При изработването на зъбни конструкции от този материал е необходимо да се работи с CAD/CAM технология, която подобрява точността до микрони.

Чиста керамика

Подготовка преди нанасяне на керамика в дентална лаборатория Дентакрон.

Това са литиево дисиликатни коронки и фасети, които са изработени изцяло от керамика без да имат метални или циркониеви примеси или основи под тях. Предимствата им е голямата светлопропускливост и имитират естествената природа на зъбите. Те могат да са с дебелина до 0,3мм и са предпочитан материал от нас за минимално инвазивните възстановявания. Техен недостатък е не толкова голямата им здравина, което не позволява големи възстановявания над три членни конструкции, също така при бруксисти (скърцане със зъби).

Защо да изберете циркониеви коронки?

Процедура с циркониева коронка

По време на първоначалната Ви консултация нашият опитен лекар ще оцени Вашето орално здраве и ще обсъди Вашите специфични нужди и предпочитания. Ако циркониевите коронки са идеалния вариант за Вас, процесът включва:

Преоткрийте красотата и функционалността на Вашата усмивка

Портретна снимка на усмихнато момиче

В Дентакрон вярваме, че всеки заслужава усмивка, с която може да се гордее. Нашите циркониеви коронки и литиево-дисиликатни фасети и коронки предлагат изключителна комбинация от здравина, естетика и дълготрайност, давайки Ви увереността да се усмихвате сияещо всеки ден. Свържете се с нас днес, за да насрочите консултация и да разберете как нашите циркониеви корони могат да преобразят Вашата усмивка.

Често задавани въпроси

Колко време издържа една зъбна коронка?2023-10-14T08:58:24+03:00

Издръжливостта на зъбната коронка зависи от различни фактори. Прецизно изработените зъбни коронки могат да издържат цял живот при правилна грижа. Редовните стоматологични прегледи и поддържането на добри навици за орална хигиена ще помогнат за удължаване на живота на вашата зъбна коронка.

Кога имам нужда от зъбна коронка?2023-10-14T08:59:02+03:00

Зъбните коронки се препоръчват в различни ситуации, включително:

  • За защита на зъб, отслабен от обширен кариес или голяма пломба.
  • За възстановяване на счупен или отчупен зъб.
  • За покриване на силно оцветен зъб.
  • За поддържане на зъб след лечение на коренови канали.
  • За фиксиране на зъбен мост при липсващ зъб.
  • За покриване на зъбен имплант за заместване на зъб.
Какво представлява зъбната коронка?2023-10-14T08:59:34+03:00

Зъбната коронка е индивидуално направено възстановяване, което покрива цялата видима част на повреден или разрушен зъб. Осигурява защита, опора и подобрява външния вид на зъба, възстановявайки неговата форма, размер и здравина.

Колко време е необходимо за изработката на коронките и оставам ли с изпилени зъби?2023-10-14T09:01:32+03:00

Клиника Дентакрон залага на най-модерния и качествен подход при изработване на зъбните коронки и мостове с помощта на CAD/CAM системата. Дизайнът на бъдещите конструкции се прави на компютърен софтуер, който позволява многократни промени до достигане на перфектни резултати. На по-следващ етап, дигитално моделираните зъбни конструкции се изрязват на машина. Този нов подход ни позволява многократно да съкратим времето за изработка на самите конструкции, подобрявайки качеството им. Зъбните конструкции, изработени чрез CAD/CAM системата, са с точност до микрони. Изпилените зъби се възтановяват същия ден с временни коронки, докато бъдат изработени бъдещите конструкции.

Разполагайки със собствена лаборатория, Дентакрон е лидер в региона за скорост, качество и цена на циркониевите коронки.