Случай 5

Подвижност на долните зъби и загуба на естетиката на съзъбието, както и липсващи зъби. След като беше направен обстоен преглед и компютърен томограф се постави диагноза пародонтоза на съзъбието, което беше по-изразено в долната челюст.

Проведено е пародонтално лечение и в двете челюсти. Обсъдено е с пациента за провеждане на цялостно лечение с импланти на долна челюст (All on 4), поставяне на единични импланти в местата на липсващите зъби на горна челюст, както и обличане с коронки на останалите зъби. В деня на операцията се отстраниха зъбите в долната челюст и се поставиха 4 броя импланти. В рамките на 24 часа се изготвиха дългосрочно временните зъби върху тях. На местата на липсващите зъби на горна челюст бяха поставени и единични импланти. След 6 месеца бяха направени окончателните коронки върху имплантите на долната челюст, така и окончателни конструкции върху естествените зъби и имплантите на горна челюст. Всички окончателни конструкции бяха изготвени от циркониев диоксид и инкрустирани с керамика за да имат по-добра естетика.

Здрави и красиви зъби и в двете челюсти, с които пациентът се храни пълноценно и се усмихва широко без да се притеснява от естетиката на зъбите си.

Случай 5 - преди лечениеСлучай 5 - след лечение

Харесва ли Ви този случай?

Запишете час за преглед при нас и ние ще Ви помогнем да се сдобиете с мечтаната усмивка :)