Танер Мехмед

Софтуерен инженер

Танер Мехмед е роден в гр. Момчилград. Завършва Технически Университет – София със специалност “Компютърни системи и технологии”. В началото на третата си година в следването, започва работа като програмист в българска компания в гр. София.

Има над 7 години опит в разработването, внедряването и предоставянето на висококачествени приложения с помощта на различни технологии и програмни езици като ASP.NET MVC, WPF, C#, Sitecore, Sitefinity, Umbraco и други. Участвал е във всички необходими фази при разработката на софтуер – от самото планиране, оценяване, проектиране, разработване до поддръжката му. Има също така и опит като технически ръководител на проекти и ментор на младши програмисти.

Специализиран е в създаването на уеб приложения за международни клиенти по цял свят. Има опит в създаването на лични и корпоративни уеб базирани приложения, вътрешни системи, онлайн магазини, както и интеграция между различни системи.

Има удоволствието да присъства и надгради знанията си в най-престижната конференция на Sitecore две поредни години – в Лас Вегас, Невада през 2017 година и в Орландо, Флорида през 2018.